Ганна Герман подала у відставку

22 листопада 15:36

Герман висловила сподівання, що її робота в стінах парламенту принесе більше користі, ніж в адміністрації президента. У Раді нового скликання вона планує займатися питаннями прав людини та євроінтеграції.

 

Радник президента, керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента Ганна Герман подала заяву про звільнення, щоб перейти на роботу у Верховну Раду.

«Це скликання парламенту буде дуже цікавим, непрості люди будуть там працювати. І в цьому парламенті, я впевнена, буде вирішуватися доля країни. Думаю, що моя робота у Верховній Раді принесе більше користі», - розповіла Герман виданню «Обозреватель».

За словами Герман, вона обрала найбільш важкі сфери роботи - права людини та питання європейської інтеграції. «Слідуючи відомим висловом, що на найбільш складних дорогах не зустрінеш конкурентів, я вибрала роботу в цих сферах», - пояснила свій вибір чиновник.

Герман сьогодні вже подала свою заяву про звільнення президенту Віктору Януковичу і розраховує, що 23 листопада її буде підписано.

«Я хотіла подати у відставку саме сьогодні, в День подяки, і подякувати за весь досвід, який я набула за час роботи зі своїми друзями. Я йду з надією продовжити свою діяльність уже в парламенті», - акцентувала Герман.

Як відомо, Ганна Герман пройшла у Верховну Раду VII скликання за списком Партії регіонів.

Відзначимо, що в зв'язку з парламентськими виборами заяви про відставку написали також міністри, що потрапили до Верховної Ради. Процедура ця фактично «технічна»: як відомо, за Конституцією народні депутати не можуть мати іншого представницького мандата чи бути на державній службі.

Зокрема, народними депутатами обрано прем'єр-міністра Миколу Азарова, віце-прем'єр-міністра, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, міністр юстиції Олександра Лавриновича, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, міністр економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка і міністр надзвичайних ситуацій Віктора Балогу.

За даними ZN.UA, президент має намір провести зустрічі з міністрами, які були обрані депутатами, щоб визначити подальше місце їх роботи - у виконавчій владі або в законодавчій. !zn

Читайте також:

Табачник подав у відставку і «приємно здивувався» тому, як це порадувало журналістів


Після звільнення міністрів «на господарстві» в Кабміні залишиться Хорошковський

Дітей Януковича, Азарова і Пшонки зареєстрували народними депутатами