Галицькому інкримінують хабар у розмірі мільйона доларів

29 листопада 08:20

Голові Державної служби зайнятості України Володимиру Галицькому та трьом його підлеглим Генеральна прокуратура України інкримінує хабарництво при створенні робочих місць для колишніх шахтарів.

 

На думку слідчих Володимир Галицький та ще троє співробітників Державної служби зайнятості отримали неправомірну вигоду на суму $738,5 тис. та 2,154 млн грн.

Про це стало відомо з подання слідчого Генпрокуратури, яке було зачитано на суді, що заарештував Володимира Галицького на два місяці, пише
«КоммерсантЪ-Украина».

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно представників Держслужби зайнятості 24 листопада за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу ("одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище"; карається позбавленням волі на термін до 12 років) і ч. 3 ст. 368-2 ("незаконне збагачення, якщо його предметом була неправомірна вигода в особливо великих розмірах"; карається позбавленням волі до 10 років).

Раніше ZN.UA повідомляло, що у п'ятницю Служба безпеки України заарештувала директора Державної служби зайнятості Володимира Галицького та кількох чиновників відомства.

Паралельно з керівництвом Державним центром зайнятості Володимир Галицький є керівником виконавчої дирекції Фонду державного соціального страхування України з безробіття. Бюджет фонду у 2010 році становив 7,3 млрд грн.

Під час обшуків було виявлено валютні цінності на загальну суму $7,5 млн, значну кількість золотих годинників і дорогоцінних каменів.