Галина Герега: «Я ніколи не мріяла стати депутатом»

03 червня 11:46

Секретар Київради Галина Герега заявляє, що ніколи не мріяла стати депутатом.

 

«Я йшла не в кампанію, а підтримала проект, орієнтований не на політику, а на вирішення соціальних питань. Саме так себе позиціонував ГАК. Якщо чесно, не скажу, що в мене була мрія стати депутатом. Але я з повагою ставлюся до Олександра Омельченка, який і запропонував мені цю ідею», - розповіла Г. Герега в інтерв'ю ZN.UA.

«У 2003 році відкрився «Епіцентр». Олександр Олександрович говорив про це як про досягнення в кожному своєму публічному звіті. Ми співпрацювали з мерією і продовжували активно впроваджувати проекти. І десь перед виборами 2004-го Омельченко запитав: «А чому ви до цих пір не в Київраді?». Як господарник я завжди була далека від політики. Ось він і порадив Громадський актив Києва. Познайомилася з Олександром Пабатом. Активно брала участь у виборах 2006-го і стала депутатом. Це був черговий життєвий етап, який хотілося пройти гідно», - сказала секретар Київради.
Говорячи про більшість Черновецького, вона підкреслила, що «так, ГАК входив до нього. Але це не означає, що я голосувала за вказівкою. Я голосувала відповідно до своїх принципів, а не з волі більшості. І думаю, багато моїх колег у Київраді можуть це підтвердити».
Г. Герега заявила, що завжди мала свою особисту позицію і завжди голосувала на власний розсуд: «Я не працювала ні в земельній комісії, ні в комісії з комунальної власності. Але якщо питання проходило всі погодження в комісіях і юридичному управлінні, я голосувала. За сумнівні рішення - ні».
Докладніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Інни Ведерникової з Галиною Герегою.