Freedom House закликає ЄС припинити перемовини з Україною про УА

13 жовтня 07:28

Міжнародна неурядова організація Freedom House закликає Європейський Союз припинити перемовини щодо угоди про зону вільної торгівлі та асоціацію з Україною у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.

«Freedom House засуджує рішення українського суду у вівторок (11 жовтня), яким визнав винною колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у зловживанні владою і засудив її до 7 років позбавлення волі. Freedom House закликає Європейський Союз припинити двосторонні перемовини про вільну торгівлю та угоду про асоціацію з Україною, "поки влада Януковича не проявить більшу повагу до верховенства закону", - сказано в ньому.

Президент Freedom House Девід Крамер зазначає, що ЄС необхідно призупинити перемовини, поки Тимошенко та інших несправедливо, на його думку, заарештованих опозиціонерів не буде звільнено.

Freedom House зазначає, що справу Тимошенко міжнародне співтовариство сприймає як спробу влади змусити замовкнути і залякати політичних опонентів. Організація підкреслює, що вибіркове переслідування політиків є однією з перешкод на шляху демократичного розвитку України.