Freedom House наполягає на участі ув'язнених українських опозиціонерів у виборах

05 липня 09:34

У Freedom House підкреслюють, що українська влада може уникнути міжнародної ізоляції, дозволивши опозиціонерам, у тому числі ув'язненим, брати участь у парламентських виборах у жовтні 2012 року.

 

Freedom House рекомендує українській владі припинити вибіркове переслідування і помилувати ув'язнених лідерів опозиції.

«Влада повинна припинити вибіркове переслідування, здійснити безумовне помилування ув'язнених політичних лідерів і дозволити всім лідерам опозиції, включаючи тих, хто зараз знаходиться під арештом, взяти участь у парламентських виборах», - сказано у звіті організації з приводу ситуації в Україні, поданому в четвер, 5 липня, у Києві.

Окрім того, у рекомендаціях йдеться про необхідність прийняття українським парламентом законодавства, які б посилило незалежність судової системи.

Freedom House констатує, що «вибіркове правосуддя є не просто ударом по демократичному прогресу України, це принципова проблема демократії в Україні». «Політична і правова тактика нинішньої української влади прямо суперечить євроінтеграційній політиці України. Ведучи боротьбу з опонентами у залі суду, а не в кабінці для голосування, керівництво України криміналізує політичні розбіжності, створюючи середовище, в якому будь-який український політик повинен боятися переслідувань, як тільки залишить свою посаду», - сказано у звіті.

В організації констатують, що така ситуація підриває демократичний процес у країні, оскільки нинішні лідери відчувають загрозу з боку майбутніх лідерів після того, як підуть у відставку, і це спонукає їх не віддавати владу.

У Freedom House підкреслюють, що українська влада може уникнути міжнародної ізоляції, дозволивши опозиціонерам, у тому числі ув'язненим, брати участь у парламентських виборах у жовтні 2012 року. !zn

Читайте також:

В Євросоюзі зрозуміли, що Тимошенко звільняти не збираються, але продовжують сподіватися на це


Freedom House: Євро-2012 загрожує стати ганьбою для української влади

Freedom House: Янукович займається «путінізацією» України

Україна опустилася у рейтингу свободи преси, - Freedom House