Французи обирають президента

06 травня 07:36

Опитування перед другим туром виборів у Франції показували, що Оланд вдається зберігати лідерство, проте Саркозі стрімко скорочує відставання від суперника.

 

У Франції почався другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (9:00 за київським часом) і закриються о 18:00 (19:00 за київським часом).

Відразу після завершення голосування на всіх виборчих дільницях французькі ЗМІ оприлюднюють перші результати опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць. Вони дадуть уявлення про те, хто, швидше за все, переміг на виборах.

За пост глави держави ведуть боротьбу чинний президент Ніколя Саркозі та його суперник - соціаліст Франсуа Олланд. У першому турі голосування Олланд фінішував першим, набравши 28,6% голосів, тоді як Саркозі отримав 27,1%.

Опитування, що проводилися між двома турами, показували, що Оланду вдається зберігати лідерство, проте Саркозі, судячи з усього, досить стрімко скорочує відставання від суперника.

У першому турі виборів президента Франції також брали участь лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен (17,9% голосів), глава «Лівого фронту» Жан-Люк Меланшон (11,11% голосів), лідер центристського «Демократичного руху» Франсуа Байру (9,13%).

Виступаючи на мітингу 1 травня перед своїми прихильниками Ле Пен заявила, що не голосуватиме за жодного з кандидатів, що залишилися. Франсуа Байру, в свою чергу, заявив, що віддасть свій голос Франсуа Оланду. !zn

Читайте також:

Вибори у Франції: ставки зроблено

Французька дискусія з українською проекцією


Світові ЗМІ обговорюють теледебати Оланда і Саркозі

Ле Пен відмовила і Саркозі, і Оланду в підтримці на виборах