Франція сьогодні обирає президента

22 квiтня 07:22

У Франції в неділю пройде перший тур президентських виборів, в якому за пост глави поборються десять кандидатів.

 

Сьогодні, 22 квітня, перший тур президентських виборів проходить у Франції.

Виборчі дільниці в метрополії відкрилися о 8:00 (9:00 за Києвом) і закриються, відповідно до рішення влади, не раніше 18:00 та не пізніше 20:00 (21:00).

У цей день також проголосують жителі розташованих в Індійському океані французьких островів Майотта і Реюньон, розташованих в Океанії Нової Каледонії і острови Уолліс і Футуна, а також в французи, що проживають в інших країнах.

Саркозі пообіцяв піти з політики в разі поразки на виборах

Голосування жителів французьких заморських територій, розташованих у Західній півкулі, - Гваделупи, Сен-Мартена, Сен-Бартелемі, Гвіани, Мартініки, острови Сен-П'єр і Мікелон та Французької Полінезії, а також у посольствах і консульствах Франції в Америці пройшло в суботу.

На пост глави держави претендують десять кандидатів: чинний президент Франції, лідер партії Союз за народний рух Ніколя Саркозі, кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд, лідер правого Національного фронту Марін Ле Пен, кандидат від Лівого фронту Жан-Люк Меланшон, голова Демократичного руху ( MoDem) Франсуа Байру, лідер партії Європа Екологія - Зелені Єва Жолі, глава партії "Вставай, Республіка" Ніколя Дюпон-Еньян, лідер лівої Нової антикапіталістичної партії Філіп Путу, голова троцькістської комуністичної партії Робоча боротьба Наталі Арто і засновник партії Солідарність і прогрес Жак Шемінад.

Раніше повідомлялося, що соцопитування не дають шансів нинішньому президентові Франції Ніколя Саркозі на ще один термін повноважень - результати свідчать, що його основний конкурент Олланд переможе і в першому, і в другому турі президентських виборів. !zn

Читайте також:

За пост президента Франції боротимуться десять кандидатів

Саркозі пообіцяв заморозити внесок Франції в бюджет Євросоюзу

Передвиборчий місяць сумнівів і болю