Франція з 28 січня знов буде брати участь в операціях в Афганістані

27 сiчня 18:17

Франція прийняла рішення відновити участь в операціях в Афганістані з завтрашнього дня. Одночасно влада Афганістану заявила про готовність співпрацювати з НАТО у відборі афганських солдатів для проходження підготовки на базах військ коаліції.

 

Французький військовий контингент відновить свою участь в операціях в Афганістані та підготовці військовослужбовців афганської армії в суботу, 28 січня. Про це повідомив сьогодні президент Франції Ніколя Саркозі після переговорів зі своїм афганським колегою Хамідом Карзаєм в Єлисейському палаці.
Лідери також обговорили проблему забезпечення безпеки військ союзників, які беруть участь в афганській кампанії у складі Міжнародних сил зі сприяння безпеці в Афганістані.
"Проникнення талібів у ряди афганської армії становить серйозну загрозу, яка раніше була недооцінена", - зазначив Саркозі.
У свою чергу афганський лідер запевнив, що влада Афганістану готова працювати спільно з представниками НАТО для вирішення даної проблеми. Йдеться про більш ретельний відбір афганських солдатів і офіцерів для проходження підготовки на базах військ коаліції.
Візит Хаміда Карзая до Франції проходить на тлі інциденту, який стався тиждень тому. 20 січня на сході Афганістану, в провінції Капіса під час перестрілки було вбито четверо французьких військових, 16 людей отримали поранення. Стрілянину влаштував переодягнений у форму афганської армії бойовик руху "Талібан". Таким чином, з початку операції в Афганістані в 2001 році число втрат французького військового контингенту досягло 82. ! Zn
Читайте також: