Франція стала першою західною країною, яка визнала об'єднану сирійську опозицію

14 листопада 05:46

Франція стала першою країною Заходу, що офіційно визнала новий сирійський опозиційний блок - Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил. Президент Франції Франсуа Олланд на прес-конференції в Єлисейському палаці назвав створену днями в Катарі коаліцію «єдиним представником сирійського народу».

 

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж визнає Національну коаліцію опозиції Сирії єдиною законною владою країни.

«Я оголошую, що Франція визнає національну сирійську коаліцію як єдиного представника сирійського народу і майбутній тимчасовий уряд демократичної Сирії, що дозволить покінчити з урядом Башара Асада», - заявив Олланд.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле закликав до співпраці створену нещодавно Національну коаліцію сирійської опозиції і революційних сил. Перед зустріччю керівників зовнішньополітичних відомств Євросоюзу і Ліги арабських держав, присвяченій вирішенню збройного конфлікту у Сирії, він заявив, що злиття розрізнених опозиційних груп в єдиний блок стало «важливим кроком, який ще повинен виправдати себе».

Євросоюз і Ліга арабських держав запропонували надати підтримку об'єднаній сирійській опозиції, щоб, за словами Вестервелле, створити альтернативу уряду Башара Асада. При цьому німецький міністр похвалив Лігу арабських держав як стратегічного партнера, який бере на себе все більшу відповідальність за стабілізацію ситуації на Близькому Сході.

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини запевнив учасників зустрічі в Каїрі, що німецький уряд має намір і далі підтримувати санкції проти правлячої верхівки Сирії на чолі з Башаром Асадом. Вестервелле запросив до Берліна главу об'єднаної сирійської опозиції, ісламського проповідника і вченого Ахмеда Муаз аль-Хатіба.

Визнання опозиції у Сирії вирішується членами ЄС. Очікується, що дане питання буде розглянуто на черговій зустрічі глав МЗС 27 країн ЄС, яка відбудеться 19 листопада.

Нагадаємо, 12 вересня Опозиціонери Сирії обрали главу об'єднаної коаліції. Сполучені Штати, Туреччина і Катар вже заявили, що вітають створення нового об'єднавчого керівного органу сирійської опозиції заради того, щоб «покласти край кривавій владі Асада». !zn

Читайте також:

Сирійська опозиція об’єдналася, США вже заявили про підтримку коаліції

Асад випустив всіх злочинців із в’язниць, окрім «терористів-опозиціонерів»

ООН готова направити миротворців до Сирії

У перший день «перемир’я» в Сирії загинуло близько 150 осіб