Франція розкритикувала Україну за нову справу проти Тимошенко

23 сiчня 16:17

Париж знов закликав Київ покласти край сваволі в судовій сфері і нагадав про саміт Україна-ЄС.

 

Франція висловила стурбованість тим, що проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко було висунуто нові звинувачення - в організації вбивства Євгена Щербаня.

"Нам дуже шкода чути про нову справу щодо пані Тимошенко в рамках розслідування смерті Щербаня", - заявив на брифінгу 23 січня офіційний представник МЗС Франції Філіп Лальо.

Він нагадав, що "Франція і її європейські партнери раніше вже висловлювали стурбованість з приводу явно несправедливих і політично мотивованих судових розглядів щодо Тимошенко та інших представників опозиції".

За словами Лальо, протягом півтора років Париж постійно закликає Київ покласти край сваволі в судовій сфері відповідно до міжнародних зобов'язань і принципів верховенства права.

"Українська влада говорить про те, що бажає подальшого зближення країни з Євросоюзом і хоче швидкого підписання Угоди про асоціацію ЄС-Україна. Зараз, за місяць до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 25 лютого, прийшов час довести це прагнення", - сказав він.

Нагадаємо, 18 січня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Юлії Тимошенко вручено офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Якщо її вина буде доведена, Тимошенко загрожує довічне ув'язнення.

За версією слідства, Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко замовили вбивство Щербаня через кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

Справу Тимошенко обговорять на саміті Україна-ЄС

У ПР упевнені, що справа Щербаня буде кінцем політичної кар'єри Тимошенко

У СБУ знали про роль Тимошенко в справі Щербаня ще 12 років тому

Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко