Франція привітала звільнення Луценка і закликала випустити Тимошенко

10 квiтня 15:25

Франція неодноразово закликала українську владу припинити вибіркове правосуддя щодо політичних діячів.

 

Влада Франції вітає рішення президента України Віктора Януковича помилувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука і закликає слідом за цим прийняти аналогічне рішення щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ми із задоволенням відзначаємо помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука. Ми закликаємо українську владу і надалі йти по цьому шляху, і розглянути подібні заходи помилування щодо інших політичних діячів, таких як колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко", - йдеться у заяві МЗС Франції.

У повідомленні наголошується, що Франція неодноразово закликала українську владу припинити вибіркове правосуддя щодо політичних діячів і діяти відповідно до принципів верховенства права і своїх міжнародних зобов'язань.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Лутковська звернулася до президента Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка та на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування і в цей же день екс-міністр залишив колонію.

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернеться до президента Януковича з проханням помилувати Ю.Тимошенко через погіршення її здоров'я та у зв'язку з тим, що вона вже відбула значну частину покарання. !zn

Читайте також:

Януковича запідозрили у відсутності каяття при помилуванні Луценка

Луценко просить владу одуматися поки не пізно і відпустити Тимошенко

Янукович не має наміру звільняти Тимошенко "за сценарієм Луценка" - омбудсмен

Тимошенко сподівається, що Луценко посилить боротьбу опозиції