Фракція «УДАР» у парламенті очікує поповнення від самовисуванців

02 грудня 10:13

Партія «УДАР» отримала на виборах значно більше голосів, ніж очікувала. Крім того, фракцію в парламенті з 40 осіб можуть поповнити мажоритарники.

 

Партія «УДАР» має домовленості з кількома мажоритарниками-самовисуванцями про входження в її фракцію в новому парламенті. Про це заявив обраний за списком «УДАРу» Віктор Пинзеник в ефірі «5 каналу» увечері в суботу, 1 грудня, повідомляє «Українська правда».

«Я маю підстави стверджувати, що ми увійдемо в парламент трошки більшою кількістю мандатів, ніж ми отримали під час виборів. Нас буде більше, ніж ми вибирали за списком і по округах», - сказав він.

Разом з тим Пинзеник відмовився назвати кількість таких мажоритарників.

«Я знаю, що є домовленості з кількома депутатами. З певною частиною ми ще в діалозі, і такий діалог, очевидно, триватиме ще після того, як буде сформована фракція», - сказав він.

За словами Пинзеника, він не хотів би спекуляцій на цю тему. «Що я назвав - 48 буде, а виявиться нас 49. Так давайте почекаємо», - зазначив він.

Пинзеник також заявив, що партія «УДАР» отримала на виборах набагато більше голосів, ніж очікувала.

«Я вважаю, ми отримали набагато більше, ніж очікували. Партія, яка не була в парламенті, отримала в три рази більше, ніж прохідний бар'єр», - сказав він.

Нагадаємо, що за результатами парламентських виборів 28 жовтня «Партія УДАР Віталія Кличка» набрала 13,96% голосів виборців, що дає їй 34 мандати. Ще 6 кандидатів від партії виграли в мажоритарних округах. !zn

Читайте також:

Кличко: Влада намагалася купити депутатів «УДАРу»


Кличко розповів, чому мажоритарники «УДАРу» програли в Києві


Кличко попросив європейців ввести санкції проти фальсифікаторів виборів


Кличко пообіцяв не битися у Верховній Раді