Фракція БПП отримала вказівку голосувати за Новинського після його звинувачень на адресу Порошенка

08 грудня 15:19

Зранку у четвер засідала лише рада фракції, про рішення якої нічого не було відомо аж до моменту, поки Новинський не заявив, що президент Петро Порошенко просив екс-президента Януковича посприяти Новинському в отриманні українського громадянства.

 

Фракція БПП отримала рознарядку голосувати за зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського після його заяви щодо причетності президента Петра Порошенка до надання йому українського громадянства.

Напередодні ввечері DT.UA опитало низку депутатів від БПП з приводу майбутнього голосування і всі вони відповіли, що жодних вказівок від ради фракції не отримували. На їхню думку, це свідчило про те, що "голосування відбуватиметься у вільному порядку". Враховуючи те, що близько 20 депутатів в середу мали бути відсутніми на робочому місяці через хвороби або закордонні відрядження, опитані парламентарі висловлювали думку про те, що, в підсумку, голосування може бути провалене,за нестачею кількох голосів.

Зранку у четвер, 8 грудня, засідання фракції БПП не було, засідала лише рада фракції, про рішення якої нічого не було відомо аж до моменту, поки Новинський не заявив, що президент Петро Порошенко, будучи міністром економіки в уряді Азарова, просив екс-президента Януковича посприяти Новинському в отриманні українського громадянства. Через деякий час після цієї заяви Новинського і передачі ним керівництву ВР листа на підтвердження своїх слів, секретаріат фракції БПП розіслав депутатам повідомлення наступного змісту: "Згідно з рішенням Ради фракції від 08.12.2016, фракцією підтримується подання Генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата В.Новинського".

У четвер, 8 грудня, заслухавши доповідь генпрокурора України Юрія Луценка, Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського.

Перед голосуванням парламентаріїв генпрокурор Юрій Луценко у своєму виступі заявив, що на даний момент на Новинського є одна підозра, але вручити його депутату неможливо через недоторканність.