Фомін просить закрити справу Луценка

17 травня 05:29

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін попросив слідчого Генеральної прокуратури, який веде кримінальну справу його підзахисного, закрити справу у зв'язку з відсутністю в діях екс-міністра складу злочину.

 

Адвокат подав до Генпрокуратури відповідне клопотання.

Окрім цього, І.Фомін попросив слідчого дозволити йому провести зустріч із підзахисним, а також оголосив вимогу, щоб у разі направлення справи до суду для розгляду по суті її слухали судом присяжних.

При цьому І.Фомін підкреслив, що минули обмежені 16-м травня Печерським районним судом Києва терміни ознайомлення захисників Ю.Луценка з матеріалами справи проти їхнього підзахисного.

Адвокати Ю.Луценка надалі готуватимуться до передання справи до суду, якщо слідчий не задовольнить вищевідзначене клопотання Фоміна про закриття кримінальної справи.

Нагадаємо, Ю.Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м. Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011.

Увечері 10 травня Ю.Луценка зі слідчого ізолятора доставили до лікарні швидкої допомоги Києва.

16 травня Ю.Луценко подав до Генеральної прокуратури клопотання про те, щоб його справу розглядав суд присяжних. 16 лютого Печерський районний суд Києва продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці. Луценко оскаржив це рішення.

25 лютого Апеляційний суд Києва визнав законною постанову Печерського районного суду про продовження арешту Луценка.


Ю.Луценка було затримано 26 грудня підрозділом СБУ «Альфа» біля його будинку в Києві.

27 грудня Печерський районний суд Києва виніс рішення про взяття під варту Луценка строком на два місяці. Луценка перевели з СІЗО СБУ до Лук'янівського СІЗО №13.

20 січня Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата у президенти України Віктора Ющенка і про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценком об'єднали в одну кримінальну справу.

Матеріали справи налічують 48 томів.

Із
31 січня Луценко разом з адвокатом почали знайомитися з матеріалами справи.