Фінляндія надасть Україні 500 тисяч євро гуманітарної допомоги – посол

18 березня 02:51

Фінляндія виділить Україні черговий транш гумдопомоги.

 

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров повідомив, що уряд Фінляндії ухвалив рішення виділити Україні 500 тисяч євро гуманітарної допомоги.

"Сьогодні уряд Фінляндії оголосив про виділення чергового траншу гуманітарної допомоги Україні в розмірі 500 тис. євро", - написав Олефіров в Twitter.


Читайте також: Швеція збільшила гуманітарну допомогу Україні на 3,2 млн євро

У лютому уряд Норвегії оголосив про надання Україні 40 млн норвезьких крон (близько 4,6 млн доларів) гуманітарної допомоги, якої потребують п'ять мільонів переселенців з Донбасу. Половину цих коштів отримала норвезька Рада у справах біженців. Решту суму розподілять Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна організація з міграції й HALO Trust, що займається розмінуваннянебезпечних районів.

Червоний Хрест у 2916 році надасть грошову допомогу на 64 млн доларів внутрішнім переселенцям і громадянам, які лишаються в зоні АТО. За словами Алана Ешліманна, 13 тисяч переселенців щомісяця отримуватимуть по 500 грн допомоги. Комітет також передасть у першому кварталі року реагенти, необхідні для очищення водоканалу в Попасній. Протягом 2014-2015 років комітет витратив на українські проекти майже 100 млн доларів.