Філарет сподівається на помилування Тимошенко

06 травня 10:21

Глава УПЦ КП позитивно оцінив рішення президента про помилування екс-глави МВС і сподівається, що незабаром і Юлія Тимошенко буде на волі.

 

Патріарх УПЦ КП Філарет схвально оцінив рішення президента України помилувати колишнього міністра МВС Юрія Луценка. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

На думку Патріарха, це свідчить, що Віктор Янукович має милість до своїх політичних опонентів. "Ми дуже раді, що президент Віктор Янукович помилував Юрія Луценка", - сказав він, при цьому додавши, що чекає і на помилування Юлії Тимошенко.

"Ми б хотіли, щоб він помилував і Тимошенко. Поки ми не бачимо цього, але хотіли б. Тому, що президент помилував, я думаю, що радіє не тільки Церква, але й всі українці. Є у президента милість до своїх супротивників", - наголосив першоєрарх.

Як повідомлялося, 27 квітня комісія при президентові України з питань помилування розглянула клопотання про помилування Юлії Тимошенко і запропонувала Віктору Януковичу поки відхилити його.

Нагадаємо, клопотання про помилування Тимошенко 18 квітня Віктору Януковичу направила група жінок-депутатів, зокрема, Лілія Гриневич, Людмила Денисова, Олександра Кужель, Ірина Луценко, Марія Матіос. Наступного дня звернення було передано до комісії при президентові з питань помилування.

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці, Януковичу було направлено вже більше 100 різних клопотань про її помилування. !zn

Читайте також:

Глави українських церков попросили помилувати Тимошенко

Більшість українців упевнені, що Януковича змусили помилувати Луценка

Міністр юстиції визнав, що для помилування Тимошенко не потрібна ніяка комісія

Комісія при президентові відхилила клопотання про помилування Тимошенко