Єжи Бузек через Facebook просить звільнити Тимошенко

13 сiчня 11:43

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек заявляє, що звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення і завершення перемовин щодо угоди про асоціацію України в Європейському Союзі є обов'язковими передумовами для подальших європейсько-українських відносин, повідомив офіційний сайт екс-прем'єра.

 

"Екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко має бути звільнено. Ми повинні завершити наші перемовини щодо Угоди про асоціацію. І перше, і друге є необхідною передумовою для розвитку відносин між Україною та ЄС і для того, щоб побудувати в Україні систему за демократичними правилами" , - заявив Є.Бузек на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, відповідаючи на запитання одного з користувачів Інтернету про очікування, пов'язані зі справою Ю.Тимошенко і перспективу її участі у парламентських виборах 2012 року.

Нагадаємо, відразу після саміту Україна-ЄС представники влади називали термін чотири-шість тижнів для остаточної підготовки Угоди про асоціацію і підкреслювали, що парафування має відбутися «безумовно». Тобто без висування будь-яких політичних умов з тієї чи іншої сторони.