Євросоюз закликав Україну розслідувати викрадення Развозжаєва

24 жовтня 13:49

У представництві ЄС в Україні заявили, що українські органи влади повинні ретельно розслідувати ситуацію зникнення в Києві Леоніда Развозжаєва. Звинувачення на адресу української сторони у представництві назвали «дуже серйозними».

 

Європейський Союз закликає Україну розслідувати всі обставини зникнення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, повідомили у представництві ЄС в Україні.

"Ми проінформовані про ситуацію щодо російського громадянина Леоніда Развозжаєва, а також нам відомо про заяву Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Зараз ми вивчаємо факти", - зазначили у представництві в середу.

"Звинувачення, які з'явилися у цій справі, дуже серйозні. Багато питань потребують вивчення. Це означає, що українські органи влади повинні ретельно розслідувати цю ситуацію", - підкреслили у представництві ЄС.

- Україні загрожують санкції за видачу Развозжаєва

Як повідомлялося, Верховний комісар ООН у справах біженців висловив глибоку стурбованість зникненням в Києві Развозжаєва, який просив політичного притулку.

У заяві Верховного комісара також зазначено, що у разі видачі прохача про притулок «країні походження, без поваги до існуючих процедур, це може призвести до того, що державу буде притягнуто до відповідальності за грубе порушення національного та міжнародного права». !zn

Читайте також:

У Росії стверджують, що викрадення Развозжаєва було узгоджено і з українською стороною

Прикордонники заявили, що Развозжаєв перетнув кордон офіційно і без скарг

Викрадення Развозжаєва не могло відбутися без підтримки українських силовиків