Євросоюз визнав перемогу Путіна на виборах

06 березня 07:30

Євросоюз прийняв перемогу прем'єр-міністра Путіна. Представник ЄС зазначила, ЄС з великою цікавістю спостерігав, як проходять вибори президента РФ, тому, що Росія є стратегічним партнером.

 

Європейський союз «відзначає явну перемогу» російського прем'єр-міністра Володимира Путіна під час президентських виборів. Про це заявила представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

«Як стратегічний партнер Росії та її безпосередній сусід, ЄС з особливим інтересом слідкував за виборчим процесом та громадською дискусією в Росії на виборах до Держдуми у грудні минулого року і президентських виборах, що відбулися 4 березня. ЄС приймає до відома попередні результати президентських виборів і очевидну перемогу Володимира Путіна», - зазначила Ештон.

Нагадаємо, 5 березня після опрацювання всіх протоколів прем'єр-міністр РФ Володимир Путін набрав 63,6% голосів на виборах президента Росії і переміг у президентських перегонах в один тур.

Раніше місія міжнародних спостерігачів від ОБСЄ заявила, що президентські вибори у Росії були проведені з перекосами на користь одного з кандидатів - чинного прем'єр-міністра Володимира Путіна.

Саме голосування, за оцінками спостерігачів, пройшло без серйозних порушень, проте процес підрахунку голосів отримав негативну оцінку майже на третині виборчих дільниць, де були присутні спостерігачі ОБСЄ.

У свою чергу, голова російського ЦВК Володимир Чуров заявив, що міжнародні спостерігачі проявляють інтерес не стільки до виборів у Росії, скільки до її військових і закритих об'єктів.

Читайте також:

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгінку (відео)

Сайт ЦВК Росії зазнав значних кібер-атак з усього світу


Путіна обрано президентом Росії з результатом 63,3%, - остаточні дані