Євросоюз чекає від Києва дій, а не чергових пояснень

14 червня 11:47

Європейський Союз хоче підписати з Україною Угоду про асоціацію, але чекає від Києва дій, а не пояснень. Дій у трьох сферах: проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і прискорення проведення реформ. Успіх модернізації української ГТС полягає в готовності України виконати ці умови.

 

Європейський Союз хоче підписати з Україною Угоду про асоціацію, але хоче від Києва дій, а не пояснень, заявляє європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Виступаючи в середу у Страсбурзі на засіданні міжпарламентського комітету з питань співробітництва Україна-ЄС, яке проходить 13-14 червня в рамках пленарного засідання Європейського парламенту у Страсбурзі, єврокомісар відзначив, що це засідання проходить "у критичний момент в наших відносинах", а безпосередньо сам комітет може грати важливу роль в цих відносинах.

"Давайте не будемо робити помилок. У ЄС є амбітні плани щодо України. Ми читали доповіді про проблеми, які є в наших відносинах, але я не хочу погоджуватися з таким аналізом. Не потрібно робити акцент лише на цьому - не можна говорити тільки про недоліки . Ми хочемо просуватися вперед без зволікання ... я радий, що технічні та правові основи Угоди про асоціацію вже закладені, і все просувається добре. Ми хочемо, щоб ця угода була підписана", - сказав він.

- Європа порадила Україні перестати пояснювати тюремне ув'язнення Тимошенко лише старим кримінальним кодексом

Фюле впевнений, що підписання "відкриє двері для всеохоплюючої модернізації в Україні". "Яким чином ми можемо зробити так, щоб підписання відбулося?", - риторично запитав він і відповів: "ЄС не хоче більше ніяких пояснень від України, хоче дій".

Розвиваючи свою відповідь, єврокомісар уточнив, що ЄС очікує від України дій у трьох сферах: проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і прискорення проведення реформ.

У зв'язку з цим Фюле торкнувся питання співпраці у сфері модернізації української газотранспортної системи. "Успіх модернізації української ГТС лежить у готовності України дотримуватися реформ і умов", - вважає він.

Серед інших сфер співробітництва Ш.Фюле також назвав лібералізацію візового режиму. !zn

Читайте також:

Підписання Угоди Україна-ЄС до виборів не буде

Україна прагне стати одним з центрів газовидобутку в Європі - глава МЗС

В Європі вважають, що вибори без Тимошенко не будуть чесними