Європейський суд розгляне справу Луценка 3 липня

29 червня 08:56

Європейський суд з прав людини повинен вирішити, чи законно Луценко півтора року перебуває у в'язниці. Попередні слухання у цій справі відбулися у квітні.

 

Відкрите слухання у справі «Луценко проти України» в Європейському суді з прав людини відбудеться 3 липня об 11:00. Про це йдеться в повідомленні, яке оприлюднила прес-служба суду у Страсбурзі.

В Європейському суді з прав людини нагадали, що скаргу Юрія Луценка отримали 21 січня 2011 року. Страсбурзький суд також інформує, що в квітні минулого року звернувся до українського уряду з проханням «відповісти на кілька запитань», зокрема, чи дійсно колишнього міністра посадили з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод («право на свободу та особисту недоторканність»).

«Відомий опозиційний політик скаржиться на те, що його арешт і рішення про ув'язнення були самовільними та незаконними і його не поінформували про причини арешту», - йдеться зокрема у прес-релізі суду.

Попереднє слухання у справі відбулося у Страсбурзі 17 квітня цього року.

Нагадаємо, що Луценко утримується у в'язниці півтора року. Він був затриманий біля свого будинку групою людей у масках 26 грудня 2010 року. !zn

Читайте також:

Екс-суддя Страсбурзького суду впевнений, що Європейський суд виправдає Луценка і Тимошенко

Європейський суд призначив розгляд скарги Тимошенко на 28 серпня

В Європі мають намір визначити поняття «політичний в’язень»

Власенко: Рішення Євросуду дозволить Тимошенко вийти на свободу