Європарламент закликав Росію припинити постачання зброї сирійському режиму

16 лютого 14:02

Депутати Європарламенту прийняли резолюцію щодо Росії, закликавши відмовитися від постачання зброї режиму Башара Асада.

 

Європарламент закликає владу РФ негайно відмовитися від продажу Сирії всіх видів російської зброї і військової техніки, говориться в резолюції щодо Росії, прийнятої Асамблеєю у четвер, 16 лютого, на пленарній сесії у Страсбурзі.

Заклик Європарламенту міститься в документі під назвою «Резолюція Парламенту щодо майбутніх президентських виборів 4 березня 2012 року в Росії і результатів виборів до Держдуми 4 грудня 2011 року».

У резолюції також міститься заклик до російської влади забезпечити проведення чесних і прозорих президентських виборів у Росії. Депутати Європарламенту вимагали від Москви відповідно до рекомендацій ОБСЄ зробити кроки, спрямовані на побудову в Росії справді демократичної системи і, зокрема, полегшити реєстрацію політичних партій з метою якнайшвидшого забезпечення справді вільного і справедливого народного волевиявлення.

У документі міститься заклик до російської влади сприйняти мирні масові демонстрації у Росії як прояв народного прагнення до проведення справді вільних і справедливих виборів, розширити демократію та можливості участі громадян у політичному житті країни і вступити у широкий діалог з опозицією. Депутати Європарламенту висловили занепокоєння виключенням із передвиборних перегонів у Росії цілої низки опозиційних кандидатів, у тому числі одного з лідерів партії «Яблоко» Григорія Явлінського, і вимагали забезпечити рівні шанси усім офіційно зареєстрованим кандидатам у президенти.

Як повідомлялося, з початку народного повстання проти режиму Башара Асада рік тому у Сирії загинули від 5 до 6 тис. осіб. !zn

Читайте також

Європарламент запропонував заморозити відносини з Держдумою РФ

Ізраїль: Москва запропонувала Башару Асаду політичний притулок

ЄС планує ввести нові санкції проти Сирії 27 лютого

Російські доставили режиму Асада чергову партію зброї