Європарламент: Вибори у Росії не були ані вільними, ані справедливими

15 березня 14:09

Виборчий процес у Росії не був «ані вільним, ані справедливим», оскільки були створені переваги для «одного з кандидатів», констатував Європарламент.

 

Європарламент у прийнятій у четвер, 15 березня, резолюції негативно охарактеризував президентські вибори, що минули у Росії 4 березня, і закликав обраного президентом Володимира Путіна відмовитися від агресивної риторики щодо опозиції та налагодити з нею політичний діалог.

У резолюції, яка спирається на свідчення міжнародних спостерігачів, стверджується, що виборчий процес у Росії не був «ані вільним, ані справедливим», оскільки були створені переваги для «одного з кандидатів».

У документі міститься занепокоєння у зв'язку з ситуацією з правами людини у Росії і заклик до російської влади здійснити обіцяні політичні реформи, зокрема, спростити порядок реєстрації партій. Підтверджується також готовність ЄС співпрацювати з Росією з питань модернізації її політичної системи та економіки. Депутати Європарламенту також закликали російську опозицію до єдності в боротьбі за політичну реформу у країні.

Нагадаємо, що після виборів до Держдуми Росії 4 грудня 2011 року Європарламент прийняв резолюцію з вимогою провести нові вибори, попередньо зареєструвавши всі опозиційні партії.

Згідно з офіційними даними, на президентських виборах 4 березня перемогу здобув прем'єр-міністр Володимир Путін, набравши 63,6% голосів. !zn

Читайте також:

Європарламент запропонував заморозити відносини з Держдумою РФ

Путін офіційно оголошений переможцем президентських виборів у Росії

Березовський вважає, що Путін «не доживе» до інавгурації, і пророкує революцію в цьому році

Європарламент погрожує Білорусі бойкотом хокейного чемпіонату