Єврокомісія вимагає пояснень «у терміновому порядку» щодо ситуації з Тимошенко

24 квiтня 15:49

Єврокомісія чекає пояснень від української влади щодо інформації про побиття Юлії Тимошенко. ЄК наполягає, щоб незалежна людина і її адвокат отримали до неї «негайний доступ на досить тривалий період».

 

Європейська комісія (ЄК) чекає «в терміновому порядку» пояснень від української влади щодо того, що відбувається з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Як повідомили в ЄК, там знають про голодування Тимошенко, яке «вона почала після того, як вона стверджує, була піддана жорстокому поводженню під час її транспортування з в'язниці до лікарні 20 квітня».

«Ми в терміновому порядку чекаємо роз'яснення української влади про ситуацію з Тимошенко і наполягаємо на тому, щоб відповідна і незалежна людина і її адвокат отримали до неї негайний доступ на досить тривалий період», - сказано в коментарі.

Європейська комісія утримується від подальших коментарів, поки не буде отримана об'єктивна і достовірна інформація.

Нагадаємо, Тимошенко заявила, що проти неї застосовувалася груба фізична сила під час переїзду до лікарні. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що в Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії лікарні. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Я думала, що наступили останні хвилини мого життя

Посольство США «дуже уважно» розбереться з інформацією про побиття Тимошенко

Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко