Єврокомісар назвав умови для проведення саміту Україна-ЄС

17 вересня 07:57

Саміт Україна-ЄС відбудеться за умови виконання Україною своїх зобов'язань у сферах вибіркового правосуддя, проведення реформ і чесних виборів. Штефан Фюле заявив, що Євросоюз є прихильником того, щоб саміт відбувся.

 

Саміт Україна-ЄС відбудеться у випадку реалізації Україною своїх зобов'язань перед Євросоюзом. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Мені здається, ми чітко показали, які зміни хочемо побачити в Україні для подальшого зближення, і сьогодні (в ході 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі) ми знову говорили про це з президентом (Віктором Януковичем). Йшлося про важливість виборів, про проблему вибіркового правосуддя і необхідність виправити його наслідки і, нарешті, про реформи. Ми чітко сказали, який прогрес у впровадженні реформ ми бачимо. Його можна коротко описати як «два кроки вперед, один назад»», - заявив Фюле газеті "Коммерсант-Украина".

Перерахувавши умови, Фюле підкреслив: «Якщо ви запитаєте мене, чи наблизить нас до саміту реалізація Україною своїх зобов'язань у цих сферах, моєю відповіддю буде «так»».

Політик також заявив, що Євросоюз є прихильником того, щоб саміт відбувся. !zn

Читайте також:

Грищенко впевнений, що саміт Україна-ЄС відбудеться до кінця року

Єврокомісар зрозумів, що домовленості з Україною не працюють

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Янукович має намір пройти шлях євроінтергації до кінця, але тільки після виборів

У Євросоюзі сподіваються, що після виборів в Україні буде уряд, який прискорить зближення