Єврокомісар Фюле похвалив український закон про громадські об'єднання

23 березня 14:11

Критик української влади єврокомісар Фюле вперше за довгий час почув з Києва «хорошу новину» - прийняття закону про громадські об'єднання.

 

Прийняття закону про громадські об'єднання є важливим кроком на шляху становлення громадянського суспільства в Україні, вважає європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле.

«Гарна новина з Києва - парламент прийняв закон про громадські організації. Важливо для громадянського суспільства (в Україні - ред.) як нашого ключового партнера у політиці сусідства», - написав він на своїй сторінці на Twitter у п'ятницю, 23 березня.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер ухвалила закон "Про громадські об'єднання».

Закон встановлює більш широкий термін «громадські об'єднання» - об'єднання фізичних осіб, громадські спілки, об'єднання юридичних осіб приватного права з можливістю членства в них фізичних осіб.

Відповідно до прийнятого закону, влада зобов'язана реєструвати громадські об'єднання протягом семи днів. Реєстрація повинна здійснюватися безкоштовно.

У законі розширено можливості громадських об'єднань займатися комерційною діяльністю - вони зможуть займатися нею безпосередньо.

Засновниками громадських організацій можуть бути громадяни України, іноземці та/або особи без громадянства, а також юридичні особи.

Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування і буде введено в дію з 1 січня 2013 року. !zn

Читайте також:

Київ і Брюссель знаходяться на роздоріжжі, - комісар ЄС

Брюссель вимагає від України виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

Єврокомісар вважає справу Тимошенко помилкою української влади

У ЄС розчаровані небажанням Ради декриміналізувати статтю Тимошенко