Єврокомісар Фюле: Для євроінтеграції України необхідні глибокі демократичні реформи

24 березня 08:57

Кримінальна справа Юлії Тимошенко - це тільки вершина айсберга. Йдеться про системні і глибокі реформи і перетворення в Україні, вважають в Євросоюзі.

 

Без вирішення системних проблем європейська інтеграція України буде залишатися під питанням. Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в ході зустрічі з Арсенієм Яценюком у Брюсселі, повідомляє прес-служба партії «Фронт змін».

Фюле зазначив, що від України залежить, як швидко набуде чинності економічний блок Угоди про асоціацію - а саме, про створення зони вільної торгівлі. Істотний прогрес у відновленні демократичних прав і свобод, припинення кримінального переслідування Юлії Тимошенко та інших політичних ув'язнених, забезпечення їй належного медичного лікування дозволить ввести в дію цю угоду без ратифікації національними парламентами країн ЄС. Це належить до компетенції Європейської комісії, Ради ЄС та Європарламента.

Штефан Фюле відзначив, що кримінальна справа Юлії Тимошенко - це тільки вершина айсберга. Мова йде про системні і глибокі реформи і перетворення в Україні. І без вирішення системних проблем європейська інтеграція України буде під питанням.

Єврокомісар також зазначив, що не буде стороннім спостерігачем, оскільки багато що зробив для розвитку відносин між Україною та Європейським Союзом і для нього важливо, щоб ця угода відбулася. !zn

Читайте також:

Єврокомісар Фюле похвалив український закон про громадські об'єднання

Київ і Брюссель знаходяться на роздоріжжі, - ЄС

Брюссель вимагає від України виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

Єврокомісар вважає справу Тимошенко помилкою української влади