Єврокомісар Даллі подав у відставку через підозри в корупції

16 жовтня 16:59

Комісар ЄС відкидає звинувачення в корупції, проте вирішив подати у відставку. Його підозрюють у зв'язках з мальтійським підприємцем. Скаргу подала тютюнова компанія.

 

Комісар ЄС від Мальти, який займався питаннями охорони здоров'я та політикою захисту прав споживачів, Джон Даллі подав у відставку, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Згідно з повідомленням, Даллі прийняв таке рішення після отримання доповіді Європейського Бюро протидії шахрайству (OLAF).

Прес-служба Єврокомісії відзначає, що в травні 2012 року виробник тютюнових виробів Swedish Match подала скаргу в Єврокомісію, в якій повідомила, що один з мальтійських підприємців, користуючись своїми особистими контактами з Даллі, хотів отримати фінансові переваги від компанії в обмін на вплив щодо схвалення законодавчих пропозицій про тютюнові вироби, зокрема, щодо заборони на рівні ЄС експорту снуса.

Одразу після отримання скарга була передана OLAF для проведення розслідування.

Остаточний звіт OLAF був переданий Єврокомісії 15 жовтня. Відповідно до нього, було встановлено, що такий факт мав місце. Водночас, за даними Бюро, ніяких трансакцій між виробником тютюнових виробів і мальтійським підприємцем проведено не було.

У Єврокомісії уточнили, що OLAF не знайшов доказів прямої участі Даллі в процесі, однак вважає, що комісар знав про ці події.

При цьому в доповіді OLAF підкреслюється, що ні на одне рішення Європейської комісії не було вплинуто в результаті викриття факту спроби шахрайства.

Доповідь OLAF буде направлена Генеральній прокуратурі Мальти для подальшого розслідування.

Прес-служба Єврокомісії відзначає, що сам комісар відкидає звинувачення, проте вирішив подати у відставку.

Тимчасово його повноваженнями буде виконувати віце-президент Єврокомісії Маруш Сефковіч. !zn

Читайте також:

Хорошковський визнав, що Януковича не пускають в ЄС через вибіркове правосуддя в Україні

У країнах ЄС збираються ввести податок на фінансові операції


Євросоюз почав розслідування проти країн, які відмовляють українцям у видачі віз