Євродепутат: Заклик Тимошенко дає шанс Україні на асоціацію з ЄС

02 листопада 19:57

Депутат Європарламенту від Польщі Павел Залевський вважає, що заклик колишнього прем'єра Юлії Тимошенко до лідерів Євросоюзу підписати з Україною угоду про асоціацію прибере приводи для відмови в укладанні угоди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

 

Він зазначив, що в зв'язку з позицією екс-прем'єра, деякі європейські лідери вже не матимуть виправдань, щоб не підписувати угоду про асоціацію.

"Сьогоднішній лист Юлії Тимошенко до політиків ЄС є одним з найважливіших голосів у дискусії про майбутню угоду, оскільки процес завершення переговорів був затриманий власне через її арешт", - цитує прес-служба слова П. Залевського.

На його думку, позиція Ю. Тимошенко означає скасування приводу, щоб не парафувати угоди про асоціацію.

"Тепер єдині аргументи, які залишилися в дискусії проти парафування угоди про асоціацію - це претензії (прем'єр-міністра Росії) Володимира Путіна на інтеграцію України в Митний Союз з Росією ... Це угода в інтересах усього Європейського Союзу. Ті політики, які будуть виступати проти її парафування, а згодом підписання, будуть діяти під диктовку Росії", - сказав депутат.

Як повідомлялося, сьогодні Ю. Тимошенко звернулася до керівництва Євросоюзу з проханням продовжувати співпрацю з Україною і підписати Угоду про асоціацію, незважаючи на її арешт.