Етапування Луценка в колонію може зайняти кілька місяців

22 серпня 08:57

Екс-главу МВС найближчим часом не будуть етапувати в колонію тому, що його адвокати ще не подали апеляцію на рішення суду. У ДПСУ відзначили, що переведення Луценка у виправну колонію може зайняти від тижня до декількох місяців.

 

До 31 серпня екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не будуть етапувати до виправної колонії. Про це повідомив помічник голови Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко.

«Рішення суду було 17 числа. Згідно з процедурою, 12-15 днів є у захисту для можливої подачі апеляції. Тому до 30-31 серпня точно ніяких дій щодо Юрія Віталійовича не заплановано. При подачі апеляції, звичайно, напевно, буде прийнято рішення утримувати його в слідчому ізоляторі до рішення апеляційного суду», - повідомив він.

Як повідомили у ДПСУ, переведення Луценка у виправну колонію може зайняти від тижня до декількох місяців.

Нагадаємо, 17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі.

Нагадаємо, Луценко був затриманий у грудні 2010 року, відтоді він перебуває в СІЗО.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби. Крім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці «Україна» в 2008-2009 році.

3 липня ЄСПЛ визнав арешт екс-міністра внутрішніх справ України таким, що порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15000 євро моральної компенсації. !zn

Читайте також:

Печерський суд дав Луценку 2 роки за епізодом з отруєнням Ющенка

Луценко у Лук’янівському СІЗО за 565 днів прочитав 200 книг

Луценку помстився міліціонер, звільнений за хабар, - підсудний

Пшонка не згоден з Європейським судом і продовжує запевняти, що арешт Луценка був законним