ЄС посилив санкції проти Сирії

23 сiчня 12:42

Рада ЄС із закордонних справ прийняла рішення розширити обмежувальні заходи Євросоюзу проти Сирії. Винним у порушенні прав людини заморожено активи і заборонено в'їзд до Євросоюзу.

 

Унаслідок неприпустимих репресій, що проводяться сирійським режимом проти населення країни, Рада посилила обмежувальні заходи ЄС щодо винних у порушенні прав людини.

Рада додала 22 представники режиму Дамаска, які винні у порушенні прав людини, і 8 організацій, які надають фінансову підтримку цьому режиму, до списку осіб та організацій, активи яких в Європі заморожено і яким заборонено в'їзд до Євросоюзу.

Нагадаємо, що в останні дні липня сирійські війська взяли під контроль місто Хама, де проходили масові антиурядові виступи. За заявами представників опозиції, для боротьби з демонстрантами використовувалися танки. За попередньою інформацією, під час операції загинули більше 100 осіб, у тому числі вісім поліцейських.

Раніше ЄС вже ввів низку санкцій щодо Сирії у зв'язку з діями влади щодо опозиції. Було заморожено рахунки 30 представників сирійського уряду, їм було заборонено в'їзд до країн Євросоюзу. !zn

Читайте також:

Сирія розцінила санкції Євросоюзу як оголошення війни

Арабські держави пред'явили ультиматум Сирії

Генсек ООН закликав президента Сирії «припинити вбивати свій народ»