ЄС не має наміру застосовувати санкції до українських чиновників за утиск свободи слова

21 вересня 11:29

Європейський Союз не вважає доречним застосовувати санкції стосовно українських чиновників, винних в утисках свободи слова, обмеженні зборів і втручанні в дії судової влади.

 

Про це заявив посол Франції в Україні Жак Фор під час дискусії «Відносини Україна-ЄС: вирішальний момент», організованої Інститутом світової політики, передає кореспондент ZN.UA.

Відповідаючи на питання ZN.UA про доцільність введення санкцій стосовно деяких чиновників, замість того щоб карати всю країну, не підписуючи угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі, посол процитував вислів колишнього міністра закордонних справ Франції Юбера Ведріна.

«Юбер Ведрін сказав, що коли мова йде про санкції, то, по-перше, їх дуже складно приймати одноголосно, по-друге, вони не завжди ефективні. І, по-третє, існує делікатна проблема - вихід з режиму санкцій, що буває набагато складнішим, ніж його запровадження», - нагадав Ж. Фор.
«У відносинах України-ЄС режим санкцій недоречний, - наголосив французький дипломат. - Мова скоріше йде про діалог, обмін аргументами, обговорення, спільний пошук можливостей виходу з ситуацій. У рамках наших відносин саме так і відбувається. Українське керівництво добре поінформоване про нашу позицію».