Екс-заступник міністра Іващенко, який втік у Данію, задоволений місцевим кліматом

29 березня 10:49

Данія тепло зустріла Іващенка, але він хотів повернутися в Україну і допомогти тим силам, які хочуть змінити владу у країні.

 

Колишній перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко задоволений своїм перебуванням в Данії. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "5 канал" увечері 28 березня.

"Цей край (Данія) виявився теплим не тільки з точки зору клімату і погоди. Ми отримали тут політичний притулок. Наші нові друзі допомагають нам облаштуватися в Данії. Тому Данія для нас - теплі краї", - сказав Іващенко.

За його словами, він спочатку поїхав на лікування в Росію і там вирішив виїхати в Данію для отримання політичного притулку.

"Мені ніхто не забороняв їхати на лікування в Москву чи іншу країну. Потім вже після того, як я пройшов консультації і певний курс, я вже звідти поїхав у Данію. Спочатку я не розраховував, але все більше ставало зрозумілим, що Генеральна прокуратура робила все, щоб скасувати рішення апеляційного суду (яке замінило йому тюремний термін на умовний)... і повернути мене у в'язницю", - розповів Іващенко.

На питання, чому він не вирішив балотуватися у депутати Верховної Ради, Іващенко зазначив, що на момент формування кандидатів за партійними списками і у мажоритарних округах діяло рішення Печерського районного суду Києва, який засудив його до 5 років позбавлення волі, тому він не звертався до жодної з політичних сил.

При цьому він повідомив, що бажає повернутися в Україну.

"Я хочу повернутися в Україну і хочу, щоб в Україні могли спокійно жити мої діти і майбутні онуки", - додав Іващенко.

Він також зазначив, що в Данії планує робити все, щоб допомогти тим силам, які хочуть змінити владу в Україні.

Як повідомлялося, в лютому Іващенко заявив, що він і його дружина отримали політичний притулок у Данії.

12 березня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив чинним вирок Іващенку до 5 років позбавлення волі умовно.

Іващенко був засуджений за зловживання службовим становищем при підписанні в листопаді 2009 року плану санації з реалізації цілісного майнового комплексу державного підприємства "Феодосійський судномеханічний завод" (Крим). !zn

Читайте також:

Від Іващенка вимагали дати свідчення проти Тимошенко

Іващенко готує ще два позови до Європейського суду

Суд відмовив у скасуванні умовного терміну для Іващенка