Екс-спікера парламенту Криму Гриценка судитимуть у Запорізькій області

19 серпня 16:39

Колишнього спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка будуть судити в Запорізькій області для об'єктивності процесу.

 

«Це рішення Вищого спеціалізованого суду за зверненням Апеляційного суду АР Крим. Наскільки мені відомо, воно прийняте в зв'язку з тим, що Гриценко в минулому - висока посадова особа, і він причетний до нагородження цілого ряду суддів (кримських - ред.) почесними званнями. Їх чимало, якщо не помиляюся, близько 55», - сказав заступник прокурора Криму Ришат Абдієв в інтерв'ю кримському тижневику «Перша кримська».

За його словами, для того, щоб уникнути конфлікту інтересів і щоб у ході процесу над суддями не тяжів вантаж моральних зобов'язань перед екс-спікером кримського парламенту, було прийнято рішення передати його справу до Вищого спеціалізованого суду України, який з урахуванням усіх нюансів вирішив передати справу в Запорізьку область.

«Жодного іншого підгрунтя в цьому немає, все робиться лише заради об'єктивності процесу, щоб виключити якісь докори, і щоб ніхто не зміг поставити під сумнів вердикт суддів», - підкреслив заступник кримського прокурора.

А. Гриценку інкриміновано скоєння низки злочинів, коли він обіймав пост голови Ленінської районної державної адміністрації Криму. Він звинувачується в протиправному припиненні військового радгоспу «Азовський» права користування земельною ділянкою площею 4,8 га, чим було заподіяно збитків на суму понад 24,6 млн грн; перевищенні влади при виділенні земель комерційному підприємству, що спричинило несплату втрат лісогосподарського виробництва в розмірі майже 370 тис. грн; порушенні встановленого порядку виплати матеріальної допомоги на загальну суму 46 тис.грн.

Екс-спікер кримського парламенту, депутат нинішнього складу Верховної Ради АРК, обраний від Партії регіонів, А. Гриценко був затриманий 24 січня 2011 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.