Екс-президент Польщі Кваснєвський прибув на суд Іващенка

14 серпня 08:11

Олександру Кваснєвському доручили від імені Євросоюзу стежити за судовими справами українських політиків.

 

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський прибув до Апеляційного суду Києва на розгляд скарги на вирок колишньому т.в.о. міністра оборони України Валерію Іващенку.

Перед судовим засіданням Кваснєвський жодних коментарів журналістам не давав. Призначене на 10.00 судове засідання ще не почалось.

Нагадаємо, Європарламент 6 червня оголосив, що за справами ув'язнених українських політиків від імені Євросоюзу будуть спостерігати Олександр Кваснєвський та Патрік Кокс. На них покладено завдання - розв'язання кризу у взаєминах Євросоюзу з Україною.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем під час підписання плану санації Держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод». Іващенко був затриманий в серпні 2010 року. Щодо нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту. 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі. !zn

Читайте також:

Апеляцію Іващенка розглянуть «без суду і слідства»

Іващенко розраховує вийти на свободу за рішенням Апеляційного суду

Іващенко переконаний, що прокурори ще відповідатимуть за його вирок