Екс-адвокат Тимошенко із кримінальних справ вів тільки ДТП

29 липня 07:15

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області на своєму засіданні у четвер 28 липня розглянула питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката Миколи Титаренка.

 

На засіданні Титаренко він визнав, що порушив правила адвокатської етики, але не усвідомлював цього під час судового засідання. Крім того, М. Титаренко повідомив, що це був для нього перший досвід представництва інтересів підсудних у кримінальних справах в його адвокатській практиці, крім справи про незначне ДТП.

Як повідомив член дисциплінарної палати КДКА Київської області Петро Бойко в газеті «Закон і Бізнес», КДКА Київської області на засіданні визнала наявність достатніх підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно М. Титаренка.

Однією з підстав для відкриття дисциплінарного провадження стало порушення адвокатом правил адвокатської етики.

Всупереч ст. 53 Правил адвокатської етики М. Титаренко в заяві про відвід судді будував свою аргументацію на підставі свідомо неправдивих відомостей і свідомо неправомірної правової оцінки фактів.

Нагадаємо, що раніше екс-прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко відмовилася від послуг свого захисника Миколи Титаренка.