Єгипет відкликав свого посла в Ізраїлі

20 серпня 07:34

Каїр висловив офіційний протест у зв'язку із загибеллю єгипетських військовослужбовців і вимагає судового розгляду і покарання винних.

 

Біля будівлі ізраїльського посольства в єгипетській столиці зібралося кілька тисяч осіб. Обурених людей втихомирити не вдавалося всю ніч. Народ намагався взяти будівлю штурмом.

ХАМАС, у свою чергу, заявив про припинення перемир'я з Ізраїлем, яке було введене де-факто два з половиною роки тому. За повідомленнями палестинських ЗМІ за минулу добу 15 людина загинула в результаті авіаударів ізраїльських ВПС по сектору Газа. Більша частина - представники радикальної палестинської організації "Комітети народного опору". Але є й жертви серед мирного населення - серед яких лікар і дитина.

Раніше по ізраїльській території було випущено не менше десяти снарядів: кілька людей отримали поранення. Причиною ескалації близькосхідного конфлікту стали теракти в районі курортного міста Ейлат. Вісім осіб було вбито, десятки отримали поранення. У п'ятницю в Єрусалимі ховали загиблих. Представники ізраїльського командування заявили, що не виключають наземної військової операції. Глава палестинської автономії Махмуд Аббас закликав Раду безпеки ООН зібратися на екстрене засідання.