Єфремов вважає, що Тимошенко гріх скаржитися на умови в СІЗО

09 грудня 11:17

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не повинна скаржитися на умови її утримання в камері, оскільки вони набагато кращі, ніж в інших ув'язнених. Про це заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов.

 

«Що стосується питання, пов'язаного з хворобою Ю.Тимошенко, ми зі свого боку кілька разів зверталися до пенітенціарної служби, до керівників Мінздоров'я, і отримували висновок, що нічого здоров'ю Ю.Тимошенко не загрожує. Більше того, умови її утримання її в СІЗО за тими відомостями, які нам надані з Генеральної прокуратури, більш комфортні, ніж в інших ув'язнених, які там утримуються», - сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд визнав Ю.Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією у 2009 році і визначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на сім років.

З моменту арешту Ю.Тимошенко її захисники неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я.

9 листопада захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахиснане може пересуватися без сторонньої допомоги.

22 листопада президент України Віктор Янукович заявив, що Ю.Тимошенко, яка перебуває в Лук'янівському СІЗО, сьогодні-завтра буде надано необхідну медичну допомогу.

23 листопада Ю.Тимошенко пройшла медичне обстеження в одній з медичних установ Києва.

7 грудня заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін закликав не вірити інформації окремих ЗМІ та політиків про «нелюдські умови» утримання в СІЗО екс-прем'єра Ю.Тимошенко.