Єфремов: Рішення про надання російській мові статусу державної 300 голосів не набере

19 березня 12:28

Єфремов нагадав, що у Раді зареєстровано законопроект, направлений на реалізацію Європейської хартії мов національних меншин, який було доопрацьовано з урахуванням пропозицій і зауважень Венеціанської комісії.

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що у Верховній Раді не знайдеться 300 голосів депутатів для надання статусу державної російській мові.

"Що стосується безпосередньо державної мови, введення (російської мови), то є відповідна процедура. Процедура говорить про те, що необхідно на першому етапі внесення даного документа зібрати 300 голосів у парламенті. Чесно кажучи, працюючи щодня у парламенті, я сьогодні цих голосів не бачу", - сказав Єфремов на брифінгу 19 березня.

При цьому він зазначив, що депутати фракції Партії регіонів розробили законопроект, направлений на реалізацію Європейської хартії мов національних меншин, який був доопрацьований з урахуванням пропозицій і зауважень Венеціанської комісії.

"Цей змінений вже законопроект готовий. Він пройшов атестацію Венеціанської комісії і отримав позитивну оцінку. Тому юридично ми готові внести до зали відповідний узгоджений і перевірений на міжнародному рівні документ з цього питання", - сказав Єфремов.

Як повідомлялося раніше, російські ЗМІ поширили інформацію про те, що президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови - українську та російську.



Проте як заявив пізніше спікер парламенту Володимир Литвин, у Раді немає законопроекту про внесення змін до Конституції України, до ст.10 Конституції "Про мову». !zn

Читайте також:

Кабмін змусить українців вдвічі частіше розмовляти на патріотичні теми

Росія буде вимагати від ЄС надання російській мові офіційного статусу

Російська мова в Латвії не буде ні державною, ні регіональною, - прем'єр


Путін: Ми повинні розширити російськомовний простір у країнах колишнього СРСР