Єфремов: Декриміналізації статті Тимошенко не буде

18 жовтня 10:31

У Партії регіонів заявляють, що 365-ту статтю, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, не буде декриміналізовано навіть після прийняття нової редакції Кримінально-процесуального та Кримінального кодексів.

 

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на прес-конференції у вівторок, 18 жовтня, висловив думку, що нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу може бути прийнято до кінця 2011 року. У той же час він не бачить перспективи розгляду нової редакції Кримінального кодексу у Верховній Раді, оскільки вона ще знаходиться в розробці.

«Так, у подальшій перспективі ми припускаємо, що може бути внесено деякі зміни щодо лібералізації цілої низки кримінальних статей. Але та лібералізація, яку розпочато президентом при внесенні закону, який скасовує відповідальність за 18 економічними статтями, поширюється тільки для представників бізнесу», - заявив О.Єфремов.

За його словами, надалі «роботу в цьому напрямку може бути продовжено, але ця робота повинна бути не під ситуацію і не під конкретну людину».

При цьому О.Єфремов ще раз підкреслив, що фракція Партії регіонів не вважає за можливе голосувати за законопроект опозиції, який передбачає декриміналізацію статті КК, за якою засуджено Ю.Тимошенко.

«Тим самим державні службовці звільняються від відповідальності за зловживання у держбюджеті», - сказав регіонал.

Між тим, О.Єфремов наголосив, що фракція Партії регіонів «готова до конструктивного діалогу з представниками опозиції».

Нагадаємо, що представники опозиції підготували поправки до другого читання президентського законопроекту про декриміналізацію. Пропонується скасувати кримінальну відповідальність за ст. 191 і 365 для членів Кабінету міністрів.

Раніше передбачалося, що ці поправки буде прийнято до 20 жовтня, тобто до візиту президента Віктора Януковича до Брюсселя. Однак сьогодні стало відомо, що цей візит скасовано.