Джемільов і Чубаров балотуватимуться в Раду

22 липня 15:17

Cвоє рішення про консолідовану підтримку тієї чи іншої політичної сили на парламентських виборах кримські татари винесуть до 12 серпня.

 

Курултай кримськотатарського народу ухвалив рішення рекомендувати кандидатури лідера меджлісу Мустафи Джемільова і його першого заступника Рефата Чубарова для включення до списку для участі у виборах народних депутатів України, від тієї політичної сили, з якою буде укладено передвиборний союз.

Таке рішення 22 липня прийнято в ході четвертої сесії Курултаю кримськотатарського народу п'ятого скликання.

"Висунути кандидатури голови меджлісу Мустафи Джемільова і першого заступника голови меджлісу Рефата Чубарова для включення в прохідну частину партійного списку для участі у виборах народних депутатів України", - наголошується в рішенні.

На думку делегатів Курултаю, прийняття даного рішення свідчить про високий рівень довіри своїм лідерам - Джемільову і Чубарову, які, в разі обрання в український парламент будуть представляти в ньому кримських татар.

Як повідомлялося, на Курултаї кримські татари так і не відкрили головної інтриги - з ким вони укладуть союз на майбутніх виборах.

За словами Чубарова, в даний час консультації і переговори тривають. А своє рішення про консолідовану підтримку тієї чи іншої політичної сили на парламентських виборах кримські татари винесуть до 12 серпня. !zn

Читайте також:

Рада зайнялася відновленням прав депортованих кримських татар

Кримські татари вимагають закрити сталіністові Симоненку в'їзд до Європи

Симоненко виправдовував у Раді депортацію кримських татар Сталіним


Джемілєв: Завдання з плану ФСБ з розколу кримських татар збігаються з цілями СБУ