Дві третини українців очікують фальсифікацій на парламентських виборах

12 квiтня 10:57

У чесні парламентські вибори не вірять навіть на Донбасі. Але все одно очікують позитивних змін після виборів.

 

Дві третини (66%) жителів України вважають, що майбутні парламентські вибори будуть швидше за все нечесними, тоді як протилежної точки зору дотримується кожен п'ятий опитаний (18%). Про це свідчать дані соцопитування, проведеного донецькою компанією Research & Branding Group.

У регіональному розрізі більш песимістично налаштовані жителі Західної України, 78% яких вважають, що вибори не будуть чесними, тоді як в Центрі і на Південному Сході таких відповідно 64% ​​і 61%.

Незважаючи на неоднозначне ставлення респондентів до майбутньої виборчої кампанії та її учасників, більша частина потенційних виборців (40%) очікують позитивних змін після виборів до ВР України, ще третина (34%) не очікує ніяких змін, а кожен п'ятий (20%) - очікує негативних змін.

У регіональному розрізі рівень позитивних очікувань зростає з Південного Сходу (36%) на Захід (49%) України.

Соціологічне опитування проводилося компанією Research & Branding Group у період з 22 березня по 1 квітня 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. !zn

Читайте також:

Комітет опору диктатурі відкликав голоси опозиції за закон про вибори


В абсолютній чесності майбутніх виборів впевнені лише 6% українців


Кожен десятий українець схвалює підкуп на виборах, а чверть ставляться з розумінням


В Україні не залишилося регіонів, де довіряють Януковичу