Духовний лідер Ірану пригрозив вирізати Ізраїль, як ракову пухлину

03 лютого 14:39

Аятолла Хаменеї заявив, що Іран продовжить розробляти свою ядерну програму всупереч волі США.

 

Ісламська республіка Іран не буде зважати на міжнародний тиск, зокрема ембарго Євросоюзу на постачання іранської нафти, і продовжить розробляти свою ядерну програму. А Ізраїль, який готовий завдати точкових ударів по ядерним об'єктам Ірану, навесні або влітку цього року, буде вирізано, як ракову пухлину.

Про це духовний лідер Ірану Аятолла Сейєд Алі Хаменеї заявив 3 лютого у своїй традиційній п'ятничній проповіді.

У своїй проповіді Аятолла відзначив успіхи іранської медицини у боротьбі з онкологічними захворюваннями, після чого порівняв Ізраїль з раковою пухлиною, і пообіцяв, що "ця сіоністська пухлина буде видалена".

Про те, що Ізраїль готується завдати удару по іранським ядерним об'єктам, Леон Панетта заявив в інтерв'ю газеті The Washington Post. На його думку, це може відбутися у квітні, травні або червні 2012 року - до того, як Іран порушить так звану «зону імунітету» і приступить до створення ядерної бомби. Руйнування стратегічно важливих об'єктів повинно, на думку ізраїльської влади, істотно загальмувати військову ядерну програму, в якій підозрюють Іран.

У той же час, глава військової розвідки Ізраїлю Авіва Кохаві заявив, що Хаменеї наказав почати збагачення урану до збройового рівня. Тегерану знадобиться один рік для створення «сирого» пристрою і ще один-два роки для створення ядерної боєголовки, яку можна буде встановити на балістичну ракету. За його даними, Іран вже отримав чотири тонни урану, збагаченого до 3,5%, і 100 кг, збагачених до 20%.

На цьому тлі міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що вони будуть змушені завдати удару по Ірану, якщо економічні санкції Заходу проти Тегерана не дадуть очікуваного результату. Барак підкреслив, пославшись на думку військових експертів, що протистояти Ірану, який вже володіє ядерною зброєю, буде набагато складніше, ніж завдати превентивного удару.

У той же час, Вашингтон і їхні союзники почали перекидати у район Перської затоки значні об'єднання своїх армій і флотів. !
zn

Читайте також:

Глава Пентагону переконаний, що навесні Ізраїль буде бомбити Іран


Атомний французький авіаносець приєднається до американських у Перській затоці

США перекидає війська в район Перської затоки

Угруповання ВМС США у Перській затоці зросте до 35 кораблів