Дубина заявив, що угоду щодо газу його змусила підписати Тимошенко

29 липня 10:08

Екс-глава НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина у своїх свідченнях в суді у «газовій справі» проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко заявив, що не підписував би угоду з РФ у 2009 році, якщо б знав, що таке рішення не затверджено Кабінетом міністрів.

 

«Я сказав, що не буду підписувати контракти без рішення уряду, на що Ю.Тимошенко сказала, що таке рішення буде», - зазначив він.

У свою чергу під час засідання суддя Родіон Кірєєв зачитав свідчення О.Дубини Генпрокуратурі під час слідства, в яких він вказував, що підписав контракти «за прямою вказівкою Ю.Тимошенко».

У цих свідченнях він підкреслив, що «зі слів, які йому говорили, протокол було прийнято на Кабінеті міністрів (директиви уряду-ред.)».

О.Дубина додав, що він у цей час перебував у Москві і не міг перевірити, чи це так.

Нагадаємо, 13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році.

Як повідомляло ZN.UA, свідчення О.Дубини стали основою кримінальної справи проти Ю.Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод у січні 2009 року.