Дружину Луценка не пустили до чоловіка в лікарню

18 травня 10:43

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко сьогодні не отримала дозвіл на відвідування свого чоловіка в лікарні. Про це вона повідомила журналістам біля приміщення Київської лікарні швидкої допомоги.

 

І. Луценко нагадала, що сьогодні о 12 годині дня стало відомо, що Генпрокуратура передала справу Ю. Луценка в Печерський райсуд Києва і тепер дозвіл може видати суддя. А оскільки суддя, який вестиме справу, ще не визначений, то сьогодні вона не змогла отримати дозвіл на відвідини чоловіка.

Тому, за словами І. Луценко, вона звернулася до голови суду І. Отрош, щоб вона дала дозвіл на побачення. Проте І. Отрош відповіла І. Луценко, що не може порушувати закон, оскільки в її компетенцію не входить давати подібні дозволи.

Незважаючи на відсутність сьогодні дозволу на відвідування чоловіка, І. Луценко сказала, що зараз спробує хоча б передати йому численні листи, які надійшли від голів церков, художників, політиків, які просять Ю. Луценко припинити голодування.

Сама дружина також в черговий раз буде просити Ю. Луценко припинити голодування, оскільки «життя не закінчується на Януковичі і прокуратурі, потрібно продовжувати жити далі».

Коментуючи передачу справи Ю. Луценка до суду, дружина екс-міністра сказала, що прокуратура довела його майже до смерті і «вмила руки». Передаючи справу до суду, який, за словами І. Луценко, є «розмитою інстанцією», прокуратура просто переклала відповідальність на суддів.