Дружина Луценка: Суддя зізнався, що у справі чоловіка криміналу не було

22 березня 06:53

Суддя, який розглядав справу екс-глави МВС визнав, що в діях Луценка не було криміналу. За словами дружини Луценка, її чоловік частково вже відновив здоров'я.

 

Суддя Сергій Вовк, який розглядав справу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, зізнався, що в діях підсудного криміналу не було. Про це заявила дружина Луценка.

«У липні я приходжу до судді Вовка і кажу: «Сергію Володимировичу, його потрібно лікувати. У нього дуже серйозна ситуація зі здоров'ям». Він каже: «Ну, давайте шукайте стаціонар». Знайшла стаціонар. Мені: «Ірина Степанівна, а де його генерали, а де всі підлеглі. Ми подивилися з колегами на перший епізод (це прийом на роботу Приступлюка). Там немає криміналу», - заявила Ірина Луценко.

«Це те, що встиг суддя Вовк подивитися у матеріалах справ. Коротка фраза: «Там немає криміналу». У вироку ж кримінал вже є», - нагадала вона.

Дружина екс-міністра також розповіла, що Луценко «частково» відновив свою попередню вагу.

«Притому, що він завжди важив 98-100 кілограмів, а в останні роки 103 кілограми, то зараз він важить 87 кілограмів, і добре себе почуває у цій вазі. Але біль в нього залишився, підшлункова у нього серйозно постраждала в основному від стресів, і, звичайно, печінка. Вона не відновлюється так швидко, як би ми цього хотіли», - зазначила вона.

«Він постійно знаходиться на знеболювальних, на заспокійливих. Він не може спати. Спить лише три-чотири години, бо не може заснути», - уточнила Ірина Луценко.

«Лікарі кажуть, що це просто від того, що не працює підшлункова і підвищений рівень цукру. Це набутий цукровий діабет другого типу. Цей діабет дає йому таке збудження, і він не спить. Останні висновки медичної комісії кажуть про фізичне і психологічне виснаження», - додала вона.

Нагадаємо, Луценко не розраховує на умовно-дострокове звільнення у цьому році. Він заявив, що не має наміру подавати ніяких прохань про помилування.

Відзначимо також, що Європейський суд з прав людини розгляне скаргу екс-міністра внутрішніх справ України на незаконність арешту 17 квітня, і незабаром після цього винесе своє рішення.

27 лютого судді Печерського суду оголосили вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, який передбачає чотири роки ув'язнення.

Відлік терміну перебування Луценка під вартою починається 27 грудня 2010 року. Разом з тим екс-міністру заборонено протягом трьох років обіймати державні посади, пов'язані з господарською діяльністю. Крім того, у нього вилучається особисте майно, а також стягується 643 тис. грн на користь МВС та Пенсійного фонду.

Як відомо, Юрій Луценко не має наміру подавати жодних заяв про умовно-дострокове звільнення. У той же час колишній міністр внутрішніх справ не виключає порушення нових кримінальних справ проти нього. !zn

Читайте також:

В АП вважають, що Євросуд виправдає Тимошенко і Луценка

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду за позовами Луценка і Тимошенко

ПАРЄ не знайшла в Україні політичних ув'язнених