ДПтС у відповідь оприлюднила ВІДЕО, як Тимошенко в інвалідному візку "каблуками намагається вибити двері" в лікарні

29 вересня 12:35

Тимошенко, якій заборонили зустрічатися з соратниками, "всупереч вимогам пенітенціарної служби", влаштовувала провокації, відмовлялася покидати коридор і повернутися у свою палату, погрожувала "не давати нікому спокою" і намагалася "пошкодити двері в відділенні лікарні своїми підборами". Про це заявили в ДПтС і показали відповідне відео.

 

Державна пенітенціарна служба (ДПтС) України заявляє, що в п'ятницю, 28 вересня екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка вже п'ятий місяць лікується у лікарні ЦКЛ № 5 Харкова, влаштувала там «бунт і провокації».

«Порушуючи режим, громадський порядок, ігноруючи прохання медичних працівників, ігноруючи будь-які зауваження та прохання співробітників Качанівської колонії, Тимошенко намагалася пошкодити двері в відділенні лікарні своїми підборами», - сказано в офіційному повідомленні ДПтС.



«Всупереч законним вимогам пенітенціарної служби, ув'язнена влаштовувала провокації, погрожувала не покидати коридорного приміщення відділення, погрожувала "не давати нікому спокою", відмовлялася повернутися в свою палату», - йдеться в повідомленні ДПтС.

Як зазначили у відомстві, це відбувалося після того, як Яценюк, Турчинов і Немиря покинули територію лікарні, коли пенітенціарна служба не дозволила їм відвідати Тимошенко і «провести партійну нараду в палаті засудженої».

У зв'язку з цим у ДПтС заявили, що через «неправомірну поведінку» Тимошенко і незаконну поведінку її адвоката, який, «зловживаючи своїм правом на недоторканність, провів відеозйомку телефоном», інспектори пенітенціарної служби були змушені вдатися до відеофіксації «всього того, що відбувалося».

Зокрема, знімали Тимошенко на відео для того, щоб не допустити «чергової обмови співробітників колонії», а також змушені були скласти рапорти.


Також у пенітенціарній відомстві знову заявили, що відмова є законним, нагадавши, що Тимошенко «ще за перші два з половиною місяці перебування в ЦКЛ, вичерпала річну норму побачень».

У ДПтС підрахували, що за час перебування Тимошенко в ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці" їй було надано більше 180 дозволів на проведення зустрічей з представниками Європарламенту, дипломатичних місій міжнародних і зарубіжних організаційно-правових інститутів, політичними діячами та окремими громадянами.

Також з 1 серпня по 29 вересня Тимошенко провела 37 побачень зі своїми захисниками (з них - 14 зустрічей з Власенко), 6 зустрічей з німецькими лікарями, і три зустрічі з іншими особами (екс-президентом Європарламенту Петом Коксом, радником президента Польщі Тадеушем Мазовецьким і колишнім послом ЄС в Україні Ж.М. Пінту Тейшера). !zn

Читайте також:

Тимошенко з в'язниці передала аудіо-привітання з Днем Незалежності (АУДІО)


Яценюк розповів, як зробити Тимошенко президентом

Тимошенко заборонили зустрічатися з Яценюком і Турчиновим до закінчення лікування


Янукович побажав Тимошенко якнайшвидшого одужання, щоб суд вирішив, чи винна
вона