Довибори до Ради на місце глави Міноборони Лебедєва відбудуться 7 липня

18 квiтня 16:29

Виборчий процес у 224 окрузі і висунення кандидатів почнеться з наступного дня після опублікування постанови Центрвиборчкому.

 

Проміжні вибори народного депутата у 224 одномандатному окрузі (Севастополь) відбудуться 7 липня.

Таке рішення було прийнято на засіданні Центральної виборчої комісії у четвер, 18 квітня.

Згідно з рішенням ЦВК, виборчий процес з проміжних виборів у 224 окрузі почнеться з дня, наступного після публікації цієї постанови Центрвиборчкому.

ЦВК також прийняв постанову, якою врегулював терміни процедур з організації проміжних виборів. Член ЦВК Олександр Шелестов пояснив, що законом це питання не врегульовано.

Згідно з рішенням ЦВК, висунення кандидатів і подача документів для їхньої реєстрації також починається з наступного дня після публікації рішення ЦВК про призначення виборів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 березня достроково припинила повноваження народного депутата, представника Партії регіонів Павла Лебедєва, обраного на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року у 224 одномандатному окрузі, у зв'язку з призначенням його міністром оборони.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович призначив Лебедєва главою Міноборони 24 грудня 2012 року.

Варто відзначити, що за даними деяких ЗМІ, на вибори у Севастополі Партія регіонів висуватиме чиновника Кабміну Галину Гордієнко.

"Вона вважається представником "сім'ї" завдяки дружбі з дружиною Віктора Януковича-молодшого", - повідомив виданню "Коммерсант-Украина" голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Головним конкурентом для кандидатів від парламентських сил, швидше за все, стане член "Русского блока" Дмитро Белік. На чергових парламентських виборах в окрузі N224 він отримав друге місце (27,8%), поступившись лише Лебедєву. !zn

Читайте також:

Рада позбавила міністра оборони Лебедєва депутатських повноважень

Рибак доручив розібратися з депутатським мандатом міністра оборони

Опозиція вимагає через суд відібрати мандат у міністра оборони Лебедєва

Лебедєв не збирається міняти пост міністра на депутатський мандат