Доручення Януковича покращити умови Тимошенко не дійшло до Лук'янівського СІЗО

29 листопада 10:47

У Державній пенітенціарній службі України не мають інформації щодо того, чи надійшло доручення президента України Віктора Януковича про покращення утримання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко до СІЗО. Про це заявив помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

 

«Наскільки мені відомо, таких доручень не надходило. Я про це не знаю» - сказав І.Андрушко.

При цьому він пообіцяв, що як тільки таке доручення надійде до пенітенціарної служби, відомство про це поінформує.

Нагадаємо, вчора президент Віктор Янукович розповів на спільній з президентом Польщі Броніславом Коморовським прес-конференції у Києві, що доручив компетентним органам дотримуватися європейських стандартів у питанні утримання Ю.Тимошенко під вартою.

11 жовтня Печерський райсуд Києва визнав Ю.Тимошенко винною у «газовій справі». Зокрема, суд визнав, що екс-прем'єр перевищила повноваження при підготовці директив для газових перемовин з РФ у 2009 році.

Ю.Тимошенко засуджено на 7 років позбавлення волі, цей термін починається з 5 серпня, коли екс-прем'єра було арештовано в залі суду. Окрім того, Ю.Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

З моменту арешту Ю.Тимошенко її захисники неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я.

9 листопада захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна не може пересуватися без сторонньої допомоги.

22 листопада президент України Віктор Янукович заявив, що Ю.Тимошенко, яка перебуває в Лук'янівському СІЗО, сьогодні-завтра буде надано необхідну медичну допомогу.

23 листопада екс-прем'єр Ю.Тимошенко пройшла медичне обстеження в одній з медичних установ Києва.