Допит у "справі Щербаня" перенесли на прохання Тимошенко

06 лютого 12:56

Через неготовність Тимошенко слідчі дії у "справі Щербаня" перенесено на 7 лютого.

 

Проведення слідчих дій (зокрема, допит свідка) у режимі відеоконференції в рамках розслідування вбивства депутата Євгена Щербаня перенесено на 7 лютого 14:00 на прохання підозрюваної екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомила слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич на засіданні в середу, 6 лютого.

Раніше планувалося, що на цьому засіданні буде проведено допит свідка у справі "Щербаня". У цій слідчій дії очікувалася участь Тимошенко.

Проте, як повідомила слідчий суддя, до суду надійшло клопотання Тимошенко про перенесення допиту свідка у зв'язку з тим, що вона не готова до проведення слідчої дії, оскільки пізно була про це повідомлена.

Нагадаємо, 18 січня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Юлії Тимошенко вручено офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня в угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Якщо провина Тимошенко буде доведена, їй загрожує довічне ув'язнення.

Сама екс-прем'єр називає звинувачення її у причетності до вбивства Щербаня у 1996 році "відвертою неправдою", яку буде нескладно спростувати в міжнародних судах. !zn

Читайте також:

Кучма впевнений, що Тимошенко не замовляла вбивство Щербаня

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня

У справі Щербаня немає доказів того, що кілера оплачували Тимошенко або Лазаренко, - адвокат